ukКафедра теорії, практики та перекладу французької мови КПІ ім. Ігоря Сікорського

Відеозвіт про семінар «Soft Skills–ключі до успіху філолога-дослідника»

21 квітня 2021 р. за ініціативи кафедри теорії, практики та перекладу французької мови на платформі Zoom відбувся міжкафедральний науковий лінгвістичний семінар «Soft Skills–ключі до успіху філолога-дослідника», у якому взяли участь здобувачі наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 035 «Філологія» та науково-педагогічні працівники факультету лінгвістики. Спікером на семінарі виступила кандидатка психологічних наук, старша викладачка кафедри ТППФМ Інна Валеріївна Цимбал.
Семінар був присвячений надважливій проблемі сучасного наукового і професійного світу – розвитку soft skills (гнучких навичок). Під час семінару І.В. Цимбал наголосила на важливості набуття та удосконаленнятаких soft skills, як креативність, гнучкість, емоційний інтелект, самопрезентація, самоорганізованість тощо, які неабияк сприяють підвищенню ефективності фахівця, філолога-дослідника зокрема, забезпечують його особистісний і професійний розвиток, а також конкурентоспроможність на ринку праці.
Під час семінару І.В. Цимбал поділилася певними лайфхаками щодо того, як саме розвинути свої позитивні особистісні якості, необхідні для успішної наукової та інших видів діяльності; як ефективно керувати власним робочим і вільним часом; як віднаходити мотивацію.

 Переглянути семінар можна за посиланням: відеозвіт