ukКафедра теорії, практики та перекладу французької мови КПІ ім. Ігоря Сікорського

Безцінний досвід. Студентка 2 курсу КТПП ФМ про участь у літній школі

Нещодавно я взяла участь в школі “Cultural heritage” і досі перебуваю в стані ейфорії від усього. Дійсно, той тиждень, проведений у Польщі, був насичений різноманітними подіями та емоціями. Програма дала мені можливість краще познайомитися із студентами свого університету та із студентами Уманського університету. Ми обмінювалися контактами, думками, ідеями та продовжуємо спілкування надалі.
У Познані нас привітно та щиро зустріли, щедро пригощали, і ми швидко вивчали польську культуру. У свою чергу, ми також показували власну культуру: співали українські пісні, готували традиційні страви та розповідали про Україну.
Програма була освітньою, цікавою та веселою. Протягом дня ми відвідували заняття професіоналів своєї справи (викладачів та перекладачів), слухали про їхній досвід, дізнавались багато нової інформації про різні аспекти нашої спеціальності, поглиблювали наші знання з англійської, польської мов та культури. Під час наших занять було багато інтерактивних вправ. А після занять ми займались спортом: я вперше спробувала Nordic Walking, і це була справжня терапія для мого тіла. Іншого разу у нас були латинські танці, і я знову відчула ту саму енергію та радість від танцювання. І звичайно, як не сказати про неймовірно затишні вечори біля вогнища, де я могла відкрито спілкуватися з однолітками та викладачами.
Мені було дуже шкода закінчувати цю програму, проте я з радістю поверталась з думкою, що вдома я поділюсь своїм дивовижним досвідом з усіма.

Юлія Маренчук, гр.ЛФ-11

Світлини дивіться на нашій сторінці Instagram