ukКафедра теорії, практики та перекладу французької мови КПІ ім. Ігоря Сікорського

Відеозвіт міжкафедрального семінару «Інтермедіальність: художній текст у колі мистецтв» (31.03.2021)

31 березня 2021 р. за ініціативи кафедри теорії, практики та перекладу англійської мови на платформі Zoom відбувся міжкафедральний науковий лінгвістичний семінар «Інтермедіальність: художній текст у колі мистецтв», у якому взяли участь здобувачі наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 035 «Філологія» та науково-педагогічні працівники факультету лінгвістики. Спікером на семінарі виступила докторка філологічних наук, професорка кафедри ТППАМ Ольга Петрівна Воробйова.

На семінарі було піднято актуальні питання парадигмальності сучасних лінгвістичних досліджень та функціонування інтерфеноменів, до яких належать такі явища, як: інтермедіальність, інтертекстуальність, інтерсеміотичність, мультимодальність, інтердискурсивність, інтердисциплінарність. Аналізуючи проблему синтезу мистецтв, О.П. Воробйова наголосила на інтерсеміотичній взаємодії різних видів мистецтва, зокрема на художніх форматах музичності та взаємозв’язку мультимодальності й інтермедіальності, полікодового та мультимодального симбіозу різноманітних мистецьких форм.  
Тема семінару не залишила байдужим жодного учасника, виявилася актуальною, інформативною й пізнавально-спонукальною до розгляду лінгвістичних явищ у площині інтермедіальності. 

Переглянути семінар можна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1m09f9P0d1AvRS4oFK8JC5tbjKc-dSXEs/view?usp=sharing